kawan monster

Friday, 25 November 2011

membongkar misteri maskot DIGI

bila sebut je DIGI, mesti korang teringat tagline "DIGI, bersama mu". pastu mesti teringat kat maskot yang bulat bulat,comel comel tu kan? ye maskot yang sangat comel. secomel kami berempat. hewhewhew perasan jap  



berdiri tegak macam nak nyanyi lagu negaraku giteww :)


tapi disebalik kecomelan "yellowman" ni, tahu kah korang siapa sebenarnya manusia didalamnya? mesti tak tahu kan? haaa meh aku bagi tahu..





ok are you ready?











3












2











1












taraaaaa!!









inilah dia manusia disebalik maskot Digi tu. same tak same tak? sama kan? :) nama dia zalif sidek. kalau korang perasan, dia ada berlakon dalam filem Bini-biniku gangster. ala, yang jadi officemate Sam tu. yang suka cakap besar depan pompuan tu. ingat tak? kalau tak ingat, g download cerita tu, pastu tengok balik. hehe. menurut hasil dari prose meng"google" dan meng"explore", [ayat macam ape dah ni] zalif ni sebenarnya pernah kerja di KRU production. erm sebenarnya tak banyak info yang aku tahu. sebab aku bukan la seorang stalker yang hebat. hehehe.


psst psst: kalau nak tahu lebih lanjut, sila hubungi abang google :)

7 comments:

mira maisara said...

lah yeke?die rupe2nya?bk trgelak aku ni..haha

lullabyzulaikha said...

laa...die upenye..bru ku tahu....
huhu

shedameor said...

laaaa, yeke ? haha. nice mamat ni :)

Nur Atikah said...

alolo comelnyaaaa :D

Pendamba Mawar said...

yang selalu jerit

makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

haha

jom komen entri sy gak

SyedGraphiX said...

hahahaha!! laaaaaaa. dia ke!??
mcm tak caye. tapi mmg sama pun.
hihih. 1st time singgah sini. hai tuan belog :D

LyNn LyNdA said...

alololo...so cute...
seriusly xsangka mamat 2 rupenye...
hikhik

done follow kamu dear...